tiistai 4. syyskuuta 2012

Aamulehden muoti & tyyli -liite

Olin tänään Aamulehden paketista erityisen innoissani kun huomasin, että mukana tuli syksyn muotiliite. Liitteessä oli vähän samantyylinen artikkeli, mikä Ellessä on usein jostain muotitalosta: aakkosten alle oli koottu syksyn kuumottavimmat ja himottavimmat muotivillitykset. Poimin sieltä sellasia vinkkejä, jotka miellyttää mua itteeni ja mitä jo vaatekaapista löytyy näitten lookkien toteuttamiseks. Vielä mun silmä vaatii vähän totuttelua esimerkiks geometrisiin ja graafisiin isoihin kuvioihin, päästä varpaisiin samaan kuosiin pukeutumiseen ja maskuliinisuuteen. Varmaan kyllä vielä mut nähdään jossain jäätävällä kuvioinnilla varustetussa miesten housupuvussa munamies-takissa. :D Äitiä pelottaa varmaan eniten hiihtarit ja salihousut, huh huh... Ei vais, onneks muodin mukana ei tarviikaan kulkee 120 lasissa, vaan voi poimia omaan tyyliin ja vaatekaapin sisältöön sopivia ideoita!

Ehkä kaikista kivoin juttu syksyssä on kimallus ja loiste, mihin voi pukeutua nyt muutenkin kun pikkujouluissa. Kaikki kimaltava miellyttää mua aina ja kappas vaan, aika monta sellasta vaaatekappaletta kaapista löytykin nopeella haravoinnilla. Tykkään koruissakin "timanteista" (ei ihan aitoja taida löytyä...) ja kivistä. Paljettejakin on, mut tommosta arkisempaa vähän kimaltavaa tulee luultavasti käytettyä enempi. Aamulehden liitteessä innostettiin yhdisteleen erilaisia, yllättäviäkin materiaaleja keskenään, ja kyllähän tosta paljettipaidasta sai heti käytännöllisemmän kun päälle vetäs nahkatakin.

Musta toppi paljettiyksityiskohdalla: Lindex, pinkki paljettitoppi: H&M, musta paljettitoppi: Lindex, kultanen toppi: Zara, valkoinen kimaltava paita: Promod, musta kimaltava toppi: Lindex

 Toinen ihana juttu syksyn trendeistä on pitsi. Voisin pukee vaikka joka päivä päälle pitsiä, mutta arkisten pitsivaatteiden löytäminen on tosi hankalaa! En halua näyttää joka päivä siltä, että oon menossa naimisiin tai alusvaatemalliks... Helpoin tapa välttää edellä mainittu on ehkä valita vaikka semmonen paita, missä on hihoissa joku pitsinen yksityiskohta, esimerkiks H&M:n trikoopaita, missä on olkapäillä pitsipaikat. Myös noi rennot pitsitopit menee ihan hyvin arkenakin villatakin tai farkkutakin kaverina.

Musta mekko: Nelly, valkonen mekko: Zara, v.punanen pitsitoppi: H&M, valkonen pitsitoppi: Vila, musta bolero: Vila, beige hihaton paita: Vero moda, beige pitsitoppi: H&M

Pitsitopin kanssa voi tosissaan pukee vaikkapa sen paksun villatakin. Isot neuleet on taas, niin ku joka syksy, ykkösvaate. Varmaan jokainen haluaa pimeellä ja kylmällä pukeutua semmoseen :)

Mexx. Tätä ei voi käyttää vielä, jos ei halua kuolla tuskasesti lämpöhalvaukseen.
Vila
Gina tricot
Oranssin neuleen voi pukee myös vähän istuvammaks kääräsemällä vyö päälle ja noi härpäkkeet kaulan ympäri.

 Pastellit on edelleen syksyllä kovassa huudossa, eli niitä ei kannata kesän jäljiltä piilottaa (ihanaa!). Samaten kukkakuosia voi käyttää hyvin syksynkin yli, vaikka se vähän kesäseltä tuntuukin (tosi ihanaa!). Eri materiaalien yhdistäminen on hyvinkin suotavaa: nahkaa ja paljettia, sifonkia ja samettia, eri kuoseja ja värejä. Punanen ja sähkönsininen on hot. Ite en kyllä oikeen osaa käyttää kumpaakaan eli laukut, kengät ja korut käyttöön!

Kukkatoppi: Seppälä
Kukkapaita: Zara
Kukallinen laukku: Citymarket, oranssi clutch: Spirit store, v.punanen clutch: Thaimaa, punanen olkahihnallinen laukku: Aleksi 13, kultanen clutch: Pieces, punanen lompakko: Mango

Lantioo korostetaan taas ja takkienkin päälle puetaan paksu vyö. Vinkkinä: kirpparit on mahtavia paikkoja vyöostoksille. On ehkä vähän ällöö ostaa jonkun randomin käyttämiä paitoja tai kenkiä, mutta vöitä voi helposti käyttää, oli ne sit omistanu kuinka hikinen henkilö tahansa :D

Ruskee vyö: joku Rooman putiikki, nyöretitettävä vyö: äipän vanha, kultanen vyö: Vero moda, paksu musta patellavyö: H&M

Aamulehden sanoin "överikorut" on syksyn korumuodissa in. Eli mitä isompi sen parempi, ihan sama oliko se sitten sormus, rannekoru vai korvikset.

Kaikki korut on sen verran kauan sitten ostettu, ettei muistikuvaa mistä. :D Toi alarivin viimeinen koru on Koskarin Bijou Brigittesta, ja niitä on muuten tullu sinne lisää.
Vasemmalta oikeelle: Kappahl, H&M, Lindex, H&M.
Pyöreet lehtikorvikset Roomasta, kahdet toiset Glitteristä.

Mitäs vielä... Kannattaa oikeesti tehdä tutkimusmatka omaan vaatekaappiin, sieltä voi löytyä yllättäviä asioita. (en tarkota nyt rotanraatoja tai koiperhosia.) Kun oon lukenu näitä syksyn muotijuttuja, niin aina tuntuu et eihän mulla oo mitään noista, mut aika paljon saa aikaan yhdistelemällä eri juttuja ja syksyllä vaan lisäämällä kerroksia vaatetukseen. Ainakaan mulla ei oo varaa eikä tilaa uusia koko vaatekaappia syksyn muodin mukaseks, vaan pyrin siihen pienillä hankinnoilla ja uusilla yhdistelmillä. Älkääkä unohtako tummanviolettia tai viininpunasta kynsilakkaa!

Muistakaa nauttia syksyn muodista!

2 kommenttia:

 1. Itse en ko. liitettä koskaan käsiini saanut, kun Itella on ilmeisesti sössinyt tilaushakemukseni kanssa. Onneksi opiskelijaystävällinen TOAS tarjoaa nyt pahimpaan tiedonnälkääni 2kk Aamulehdet. Hillitymmät kilmaltelut, kuultavat tekstiilit ovat omaan mieleeni ja sinulla oli muuta toppi, jota kuolaisin itsellenikin. Pastellien kanssa en ole koskaan henkilökohtaisesti tullut toimeen vaan pikemminkin murretut värit ovat oma juttuni. Rakastuin oranssiin neuleeseesi. Siinä on ihastuttava leikkaus! Marco Pololla oli jotakin vastaavaa (murretummassa sävyssä, poltettua tiiltä) markkinoilla viime syksynä.

  Muotia on mielestäni kaiken kaikkiaan mukava seurata juuri omaan tyyliinsä soveltaen. Kaikkein parasta on ehkäpä yllättyä omasta muotitietoisuudestaan, kun aina joka sesongista tuntuu löytyvän juttu, jolle itse on vannoutunut ja omistaa omien kaappien kätköissä. Muodikasta syksyä á la oma maku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan siis oman liitteeni kiertoon ja lähetän vaikkapa Henkan mukana teille. :) Onneks muotiteollisuudessa on niin monta rautaa tulessa, että on varaa valita se itelle sopivin juttu!

   Poista